Възможно е да загубим част от евросредствата за Хемус. Това каза

...
Възможно е да загубим част от евросредствата за Хемус. Това каза
Коментари Харесай

Шишков: Възможно е да загубим част от евросредствата за Хемус

Възможно е да загубим част от евросредствата за " Хемус ".

 

Това сподели министърът на районното развиване арх. Иван Шишков в ефира на " Събуди се " по Нова телевизия.

 

Той обърна внимание, че казусът с евросредствата е в първия лот от София до Сливница.

 

" В тази част имаше безспорни неурединици по отношение на одобряването на Подробния организационен проект. Имаше проблем с искане на кмета на Костинброд. Имаше несъгласувана процедура в Министерство на околната среда и водите ", сподели още той.

 

Според него огромното закъснение идва от страната, защото Гроздан Караджов не е приключил нищо по въпроса.

 

Стана ясно, че в мандата си Шишков е сключил съглашение с кмета на Костинброд, а по-късно е направил съгласуването в екоминистерството. " Ще бъде осъществено отчуждаването, само че ще е извънредно мъчно на строителите да го завършат до 2023 година ", сподели още Шишков.

 

Той разяснява и различен сектор на " Хемус ", като означи, че автомагистралата свършва 100 метра преди контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

 

Той отговори на въпрос по кое време ще бъде подготвен този сектор: " Магистралата по този начин или другояче задоволително се е забавила, особено в този сектор (бел. ред. до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " ).

 

Тя се е забавила по отношение на оня строителен безпорядък, за който се изтощавам да приказвам. Това са още веднъж не до дъно изчистени планове, проблеми с Подробни устройствени проекти. Въпреки острите ми мнения с Агенция " Пътна инфраструктура ", които респективно са водили диалози със строителите, няма по какъв начин да бъде приключена автомагистралата до Нова година. Още повече, че знаете, че в тази част на България зимите са доста тежки.

 

Ще създадат всичко допустимо да я пуснат без последния пласт на асфалта и по-късно през пролетта да бъде приключена в този сектор ", сподели още районният министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР